Jehova Tanúi Egyház konferenciája

A Veszprém Arénában két hétvégén is megrendezésre kerül a 2023-as „Legyetek türelmesek”! nemzetközi kongresszus-sorozat.

2023. JÚLIUS 21. (PÉNTEK) – JÚLIUS 30. (VASÁRNAP)

Veszprém Aréna - Jehova Tanúi konferencia

KÖZLEMÉNY

A Veszprém Arénában két kongresszust is rendeznek Jehova Tanúi 

2023. július 21. – A Veszprém Arénában két hétvégén is megrendezésre kerül a 2023-as „Legyetek türelmesek”! nemzetközi kongresszus-sorozat.

Legutóbb a 2019-es nyári időszakban volt hasonló program Veszprémben. Már akkor is Jehova Tanúi megtöltötték a városban és környékén a szálláshelyeket és éttermeket, amint részt vettek éves kongresszusukon. A pandémia miatti három évig tartó szünet után, az egyik legnagyobb kongresszusokat tartó szervezet ismét kétszer is megtölti majd az Arénát. Ezen a nyáron is több ezren érkeznek a városba, ahol hétvégenként 3500 vendéget várnak. 

Nyugat- és Közép-Magyarország régiójából – közel 60 városból és azok vonzáskörzeteiből –, előreláthatólag 7000-en vesznek részt a Veszprém Arénában rendezett nemzetközi kongresszus-sorozat két rendezvényén.

A konferenciák időpontjai:
2023. július 21–23., pénteken és szombaton 9:20–16:55, vasárnap 9:20–15:40.
2023. július 28–29., pénteken és szombaton 9:20–16:55, vasárnap 9:20–15:40.

A három napos programsorozaton résztvevők választ kapnak arra a kérdésre, hogy a türelem hogyan segít a céljaink megvalósításában, hogyan tudunk még akkor is türelmesek lenni, ha családi problémákkal, súlyos betegséggel, esetleg anyagi gondokkal küzdünk. A szombat délelőtti programrészt követően keresztelkedés lesz, illetve a szombat és a vasárnap délutáni ülésszak alatt egy előre rögzített filmdráma kerül levetítésre két részben.

„A mindennapos nehézségek miatt sokszor úgy érezzük, hogy elfogyhat a türelmünk. A türelem egy gyönyörű tulajdonság, amelyet minden keresztény szeretne kimutatni a mindennapi életében. Azonban minden jó szándékunk ellenére napi küzdelem lehet türelmesnek maradni. A háromnapos konferencia segít felismerni, hogy milyen a valódi türelem, és hogyan tudjuk kinyilvánítani ebben a türelmetlen, felgyorsult világban.” – mondta Samu Attila Jehova Tanúi szóvivője.

Világszerte mintegy 6000 kongresszust fognak megtartani a 2023-as „Legyetek türelmesek”! kongresszus-sorozat részeként. Magyarországon az elmúlt hónapban Nyíregyházán a Continental Arénában és a Kiskunfélegyházi Sportcsarnokban volt négy hasonló rendezvény. A Veszprém Arénában rendezett két konferencián kívül a fővárosban három magyar nyelvű program valamint kínai nyelven és jelnyelven is volt konferencia. 

Jehova Tanúi több mint 100 éve tartják nyilvános kongresszusaikat stadionokban, arénákban, kongresszusi központokban és színházakban. Miután újrakezdték a kisebb személyes összejöveteleiket és a nyilvános szolgálatukat 2022 során, először 2023 nyarán jönnek össze sokkal nagyobb regionális rendezvényeken világszerte, a pandémiához köthető korlátozások feloldása óta. 

Jehova Tanúi kongresszusai nyilvánosak, és nincs pénzgyűjtés. A júliusi és augusztusi budapesti kongresszusok időpontjai, helyszínei, és a teljes programfüzet megtalálható Jehova Tanúi honlapján a jw.org-on.