Válogatott mérkőzés az arénában

2021-04-29
A magyar férfi kézilabda-válogatott az Euro Cup utolsó fordulójában Horvátországot fogadja a Veszprém Arénában, május 1-én 14.10 órától.

A magyar férfi kézilabda-válogatott szívesen hozza a találkozóit a Veszprém Arénába, a helyi közönség ugyanis páratlan, és több emlékezetes párharcban hajszolta már bele a győzelembe a kedvenceit. Ezúttal azonban üresek maradnak a lelátók, sajnos egyelőre zárt kapuk mögött kell összecsapnia a magyar és a horvát válogatottnak.

Az EHF Euro Cup elnevezésű tornán az a négy nemzeti csapat vehet részt, amelynek nem kell kvalifikálnia – mert automatikus résztvevője – a 2022-es szlovák, magyar közös rendezésű Európa-bajnokságnak. A két rendező országon kívül a címvédő spanyolok, valamint a legutóbbi ezüstérmes horvátok indulhatnak selejtező nélkül a kontinensvetélkedőn. Az említett négy csapat így az Euro Cup tornán méri össze erejét, oda-visszavágós rendszerben.

A koronavírus-járvány természetesen ezt a sorozatot sem kímélte, hiszen míg a mieink már az utolsó körre készülnek, addig a horvátok csütörtök este a negyedik összecsapásukon vesznek részt, de a meccsek számában eggyel a spanyolok és a szlovákok is elmaradtak tőlünk.

A magyar együttes legutóbb szerdán este Spanyolországban vendégeskedett, ahol sokak meglepetésére 30-28-as győzelmet aratott és az Euro Cupon már másodszor győzte le az Eb-címvédőket. Ezzel Magyarország vezeti a négyest, öt találkozón szerzett nyolc ponttal.

A szombati összecsapást az M4 Sport is közvetíti, a mérkőzés 14.10 órakor kezdődik.