Nyolc közé a Vardar ellen

2021-03-08
Lezárultak a csoportküzdelmek a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, és kialakult a nyolcaddöntők mezőnye, amely szerint a Telekom Veszprém az északmacedón Vardar Szkopjéval méri össze erejét.

A Telekom Veszprém csapata a B jelű nyolcasban a második helyen zárt a hibátlan Barcelona mögött. A bakonyiak kilenc győzelem mellett két döntetlent és három vereséget számláltak a csoportkörben, amely 20 pontot jelentett.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) döntése értelmében a koronavírus-járvány miatt a csoportkörből minden csapat továbbjutott. Így valamelyest megváltozott a sorozat lebonyolítási rendje. A Telekom Veszprém eszerint az északmacedón Vardar Szkopjéval méri össze erejét a legjobb nyolc közé jutásért. A másik magyar alakulat, a MOL-Pick Szeged a BL-címvédő THW Kiellel találkozik.

A párosítások: RK Celje Pivovarna Lasko (szlovén)-Paris Saint-Germain (francia), SG Flensburg Handewitt (német)-PPD Zagreb (horvát), FC Porto (portugál)-Aalborg Handbold (dán), HBC Nantes (francia)-Lomza Vive Kielce (lengyel), MOL-Pick Szeged-THW Kiel (német), Elverum Handball (norvég)-FC Barcelona (spanyol), Telekom Veszprém-HC Vardar, HC Motor Zaporizzsja (ukrán)-HC Meskov Breszt (fehérorosz).

A párharcok első mérkőzéseit március 31-én, vagy április 1-én, a visszavágókat egy héttel később bonyolítják le. A Veszprém Aréna a visszavágónak ad majd otthont április 7-én, vagy 8-án.

Érdemes megjegyezni, hogy már elkészült a negyeddöntők párosítása is. Eszerint David Davis tanítványai a kölni Final Fourért a Nantes-Kielce párharc győztesével csatázhat, amennyiben továbbjut a Vardarral szemben. A negyeddöntőben: Motor Zaporizzsja/Meskov Breszt–Elverum Handball/Barcelona, FC Porto/Aalborg Handbold–Flensburg/PPD Zagreb, HBC Nantes/Kielce–Vardar Szkopje/Telekom Veszprém, Szeged/THW Kiel–Celje PL/Paris SG.