A nyolc közé jutás a tét

2021-04-01
Az évad legizgalmasabb időszaka következik, egyenes kieséses szakaszba fordult a férfi kézilabda Bajnokok Ligája, ahol a Telekom Veszprém az északmacedón HC Vardar ellen vívhatja ki a nyolc közé jutást.

A pandémia miatt az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) úgy döntött, változtat a Bajnokok Ligája eredeti kiírásán. Így aztán valamennyi csapat továbbjutott a csoportkörből. A Telekom Veszprém a második helyen zárt húsz ponttal, így a másik nyolcasból a hetedik helyezettel kell összecsapnia a negyeddöntőért. Az A jelű csoportban végül a Vardar Szkopje zárt a hetedik helyen. Az északmacedónok háromszor nyertek, háromszor pedig ikszeltek, hatszor kikaptak, ami kilenc pontot jelentett számukra. A Vardar utolsó három csoportmérkőzését nem tudta lejátszani, a Covid ugyanis ott is felütötte a fejét, így azoknak az eredményét az EHF állapította meg.

A Bajnokok Ligájában eddig tizenegy alkalommal találkozott a Veszprém és a Vardar. Nyolcszor a Telekom hagyta el győztesen a pályán, egyszer döntetlenre végeztek a felek, és két alkalommal a Szkopje nyert. A két vesztes meccs közül az egyik a 2019-es BL-döntő volt, ahol 27-24-re nyertek az északmacedónok és ezzel történetük során másodszor hódították el a BL-trófeát.

Legutóbb a BL-ben a két csapat a tavalyi csoportkörben találkozott. Akkor a magyar rekordbajnok 39-30-ra, majd idegenben 38-29-re nyert.

Az északmacedón bajnok az elmúlt években eléggé meggyengült, ám annyira nem, hogy félvállról vegye a párharcot a bakonyi alakulat. Még mindig olyan sztárok erősítik a sorait, mint a gólvágó Timur Gyibirov, az olimpiai bajnok Christian Dissinger, vagy Borko Risztovszki, a Barcelonát is megjárt kapus.

David Davis vezetőedző is arra hívta fel a figyelmet, ugyan a Szkopje az idén nem tudott kimagasló eredményeket elérni a csoportkörben, azonban valamennyi ellenfelével partiban volt.

- Biztos vagyok benne, hogy a Vardar az utolsó pillanatig küzdeni fog. Nem becsülhetjük le őket. A szezon legjobb teljesítményét kell nyújtanunk ahhoz, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé – jelentette ki a szakvezető.

A HC Vardar-Telekom Veszprém párharc első mérkőzését csütörtökön 18.45 órakor rendezik. A visszavágót április 8-án, 18.45 órakor tartják a Veszprém Arénában.