Női kézi Magyar Kupa négyes döntő az arénában!

2021-05-06
Május 15-16-án a Veszprém Aréna ad otthont a TippMix női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőnek.

Ahogy azt már ilyenkor megszokhattuk, az esemény első napján az elődöntőket rendezik, míg másnap az érmekért csatáznak a csapatok.

A legjobb négy közé az FTC-Rail Cargo Hungária, a Debreceni VSC, a Győri Audi ETO KC, valamint a Kisvárda jutott e. A két legjobb női együttes, a Bajnokok Ligája címvédő Győr, valamint a Ferencváros csak a negyeddöntőkben csatlakozott a sorozathoz. Előbbi az MTK-t verte meg 37-27-re, utóbbi a Váci NKSE otthonában tudott nyerni 37-28-ra.

A Debrecen viszont már a négy közé jutással óriási bravúrt hajtott végre, hiszen az Európa Ligában címvédő Siófokot búcsúztatta drámai csatában 31-27-re. Míg a Kisvárda viszonylag simán, 34-25-re nyert az Érd ellen idegenben és jutott be a négy közé.

A Veszprém Arénában már az elődöntők elképesztő izgalmakat ígérnek, hiszen a két nagy, a Győr és a Fradi már ekkor összecsap a sorsolás szeszélye folytán. Ráadásul nemrég a bajnokságban is összemérte erejét a két rivális, és sokak meglepetésére, a fővárosi alakulat nagy fölényben játszva 31-22-re nyert. Hogy ez mit jelent? A tabella élén a Győr áll jelenleg 20 győztes és egy vesztes találkozóval, vagyis 40 ponttal. Második a Ferencváros ugyanilyen mutatókkal. A Fradi azonban már jobban áll az egymás elleni összevetésben, így amennyiben mindkét csapat hozza a hátralévő mérkőzéseit, úgy a FTC lesz a bajnok. Ez pedig jelentős indok arra, hogy a Magyar Kupában egymásnak essenek a csapatok.

A Kisvárda és a Debrecen az idei bajnoki kiírásban már kétszer is találkozott egymással. Mindkét együttes hozta a hazai találkozóját, Kisvárdán 21-18-as, míg Debrecenben 25-21-es végeredmény született.

A TippMix női Magyar Kupa programja:

Május 15.:

  • 14.15: DVSC-Kisvárda
  • 16.45: FTC-Győri ETO

Május 16.:

  • 15.45: Bronzmérkőzés
  • 18.15: Döntő