Mozgalmas hét vár ránk

2021-03-16
Szerdán és vasárnap is kézilabda-mérkőzéseket rendeznek a Veszprém Arénában.

Mindkét veszprémi élvonalbeli csapat pályára lép a héten az Arénában. Március 17-én, szerdán 18 órától fogadja a listavezető Telekom Veszprém a Dabasi KC-t. A vendégek jó ideig az utolsó helyen álltak a tabellán, ám az elmúlt időszakban sikerült figyelemre méltó eredményekkel feljebb tornáznia magát. Némi meglepetésre hat góllal, 32-26-ra legyőzte a jó erőkből álló Gyöngyöst, majd 31-24-re a Ceglédi KSE-t is. A megszerzett négy ponttal pedig elmozdult az utolsó helyről, jelenleg a tizenkettedik.

A Telekom Veszprém csapatából a héten többen is hazájuk válogatottjában szerepeltek. A mögöttünk hagyott héten rendezték ugyanis az olimpiai selejtezőket. A Montpellierben rendezett tornán Franciaország alakulata, soraiban Kentin Mahéval, kivívta a részvételt. A hazaiak mellett nagy meglepetésre Portugália váltott tokiói repülőjegyet, míg Horvátország lemarad a játékokról.

A harmadik selejtező csoportban is akadtak veszprémi résztvevők, Szlovénia válogatottjában szerepelt Gasper Marguc és Blaz Blagotinsek. A berlini tornáról Németország és Svédország kvalifikálta magát az olimpiára, a szlovénok nem jutottak ki.

Chile, Dél-Korea, Brazília és Norvégia harcolt az egyes számú csoportban. Az európai csapatban Kent Robin Tönnesen a padon ült, nem kapott játéklehetőséget. A braziloknál pedig Rogerio Moraes játszott. A Podgoricában megrendezett eseményről végül Brazília és Norvégia szerzett kvótát.

Mindeközben a magyar válogatott az EHF Euro Cup tornán szerepelt, Szlovákiával mérte össze erejét. Gulyás István csapatában ezúttal Ligetvári Patrik és a Portoba kölcsönbe igazolt Székely Márton szerepelt a Telekomból, míg a Veszprémi KKFT-ből Vajda Huba beálló bizonyíthatta tehetségét. A mieink pénteken és vasárnap is magabiztosan verték a szlovákokat, előbb Pozsonyban 30-15-re, majd Győrben 36-26-ra nyertek.

Visszatérve a magyar bajnoksághoz: a K&H Ligában a koronavírustól újra megtépázott újonc, Veszprémi KKFT március 21-én, vasárnap szerepel újra hazai pályán. Tombor Csaba tanítványai délelőtt 11 órakor látják vendégül a Budakalászt. Ugyanezen a napon, csak kora este, 18 órától magyar kézi klasszikust tartanak, a Telekom Veszprém legnagyobb hazai riválisát, a MOL-Pick Szegeddel méri össze erejét.