Kölnért a Nantes ellen

2021-04-19
A francia HBC Nantes lesz az ellenfele a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttesének a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

A Telekom Veszprém a vártnál sokkal simábban, kettős győzelemmel jutott túl az északmacedón HC Vardar gárdáján a nyolcaddöntőben. A négy közé jutásért, a kölni Final Fourért azonban már sokkal keményebb párharcra számíthat a HBC Nantes ellen.

A francia bajnoki ezüstérmes a Lomza Vive Kielcével csapott össze a nyolc közé jutásért és a zsakértők többsége úgy vélte, a 2016-os BL-győztes lengyel gárda a párosítás igazi favoritja. Ezt az első találkozó igazolta is, hiszen Talant Dujsebajev tanítványai 25-24-re nyertek idegenben. A franciákat azonban sosem szabad igazán lebecsülni, ezt a visszavágón be is bizonyították. Emil Nielsen kapus szenzációs védéseivel végül 34-31-re felülmúlták a lengyeleket saját otthonukban és így kiharcolták a továbbjutást.

A kissé kiszámíthatatlan Nantes a Telekom Veszprém csoportjában szerepelt a BL első szakaszában. Több meglepő eredményt is elért, hiszen kikapott olyan csapatoktól, ahol esélyesként be kellett volna gyűjtenie a pontokat, de meglepő győzelmeket is elért, amire egyébként nem sokan számítottak. A hatodik helyen jutott tovább és a fogadóirodák sem sok sanszot adtak neki arra, hogy a Kielce ellen továbblép.

A Telekom Veszprém elleni párharc időpontjait már kijelölték. Eszerint a magyar rekordbajnok május 13-án utazik Franciaországba, a visszavágót pedig május 20-án rendezik a Veszprém Arénában. Mindkét csütörtöki találkozót 18.45 órakor kezdik.