Csak formalitás a visszavágó

2021-04-07
Tizennégy gólos előnyről várhatja a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóját a HC Vardarral szemben a Telekom Veszprém.

Senki sem gondolta volna, hogy az északmacedón bajnok kapitulál saját otthonában, ám végül ez történt a BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén. A Telekom, a vártnál sokkal magabiztosabban, 41-27-re nyerte meg a párharc első összecsapását, így nyugodtan várhatja a visszavágót.

A találkozót követően Stevce Alusovszki, a Szkopje szakvezetője úgy nyilatkozott, óriási vereségbe szaladtak bele, és a végeredmény, a mutatott játék mindenkinek csalódás.

- Még hátravan egy összecsapás. Kielemezzük az első találkozót, hogy Veszprémben jobban teljesítsünk – fogalmazott.

David Davis, a Telekom Veszprém vezetőedzője azt hangsúlyozta, nem becsülhetik le ellenfelüket, mégis nagy önbizalommal megyünk bele a találkozóba. Be akarunk jutni a legjobb nyolc közé, ezért remélem, hasonló komolysággal és hasonlóan jó formát mutatva megyünk bele a mérkőzésbe.

Omar Jahija, aki Szkopjéban hét gólig jutott, arról beszélt, jó munkát végeztek idegenben, így a csütörtöki meccsen nagyobb önbizalommal és kellő magabiztossággal léphetnek pályára.

- Ez persze nem jelenti azt, hogy nem kell azt az erőt és tiszteletet mutatni a Vardarral szemben, amely a sikerhez kell. Remélem, ugyanazt a hozzáállást tudjuk mutatni, amit az első összecsapáson és mindenkinek megmutathatjuk, hogy készen állunk a következő lépésre. Bízom a jó játékban – mondta.

A párharc visszavágóját április 8-án, csütörtön 18.45 órától rendezik a Veszprém Arénában.