Bajnoki folytatás

2021-02-26
Újra hazai pályán szerepel a Telekom Veszprém férfi kézilabda együttese, amely a K&H Ligában a tabella hetedik helyén álló SBS-Eger gárdáját fogadja szombaton 18 órakor a Veszprém Arénában.

Csütörtökön még a Bajnokok Ligájában volt érdekelt a magyar bajnoki címvédő, ahol a PPD Zagreb ellen magabiztos 35-28-as sikert könyvelhetett el. Az újabb két pont begyűjtésével már 19 egységnél jár a veszprémi csapat és biztosan a második helyen zár a Barcelona mögött.

A csoportkör jövő héten a HBC Nantes elleni összecsapással zárul, amit március 3-án, szerdán 18.45 órakor tartanak meg a Veszprém Arénában. Addig is azonban a magyar bajnokságban vár kötelező feladat Lékai Mátéékra.

Az SBS-Eger gárdája kilenc nappal ezelőtt járt utoljára Veszprémben, akkor az újonc VKKFT alakulatát óriási csatában 27-26-ra legyőzte. Tóth Edmond tanítványai szépen araszolnak egyre feljebb a táblázaton, jelenleg a hetedik helyet foglalják el hat győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel. Ráadásul sorozatban négy bajnokit is sikerrel vettek, azonban a Telekom elleni találkozón várhatóan megszakad ez a széria. A Magyar Kupa negyedik fordulójában viszont 25-22-re alulmaradtak a Mezőkövesddel szemben.

A koronavírus-járvány miatt mindkét fél erőltetett menetben igyekszik pótolni az elmaradt meccseket, közben lejátszani a tavaszi fordulókat. A Telekom Veszprém 22 nap alatt hét tétmérkőzést vívott, többségében rangos BL-derbiket, de az Eger is kitett magáért, hiszen ebben az évben már tizenegy tétmérkőzésen lépett pályára.

Az ősszel az Eger otthonában 40-21-re nyert a Telekom, akkor Dejan Manaszkov kilenc, Gasper Marguc és Andreas Nilsson hét-hét gólt szerzett, a túloldalon a legeredményesebb játékos Lezák volt négy találattal.