A sereghajtó ellen

2021-03-04
A hétfői Magyar Kupa továbbjutás után a bajnokságban folytatja szereplését csütörtökön a K&H Liga újonca, a Veszprémi KKFT férfi kézilabda alakulata.

A Veszprémi KKFT a héten három találkozón is érdekelt: még hétfőn a Magyar Kupában a Budai Farkasokkal játszott a legjobb nyolc közé jutásért. Tombor Csaba tanítványai az 50. percig hátrányban voltak, végül remek hajrával fordítottak és 26-23-ra nyertek, ami a továbbjutást jelentette.

Csütörtökön újabb erőpróba következik a fiatalok számára, a bajnokságban, 18 órakor a sereghajtó Dabas együttesét látják vendégül a Veszprém Arénában.
Bár a Dabas eddig mindössze három pontot gyűjtött, nem szabad lebecsülni, hiszen úgy tűnik, felszálló ágban van a társaság: Balatonfüreden szoros meccsen maradt alul (26-24), majd hazai pályán tulajdonképpen simán verte a jó erőkből álló Gyöngyöst (32-26).

Az ősszel a két csapat már összemérte erejét, akkor a Veszprémi KKFT 29-27-re, idegenben gyűjtötte be a két pontot. A találkozó érdekessége volt, hogy ez a győzelem volt az első a „kis Veszprém” NB I-es pályafutása során.
A VKKFT ezt követően vasárnap ismét pályára lép, Tombor Csaba tanítványai a második számú kupasorozatban, az EKL-ben nyeretlen, ám több válogatottal felálló Grundfos Tatabányát látják vendégül.

Mindkét összecsapást élőben lehet követni a VKKFT youtube csatornáján.