Visszatér a Bajnokok Ligája az arénába

2020-09-23
Első hazai fellépésére készül a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese a Bajnokok Ligája 2020/21-es évadában: a csütörtökön 18.45 órakor kezdődő találkozón a horvát PPD Zagreb lesz az ellenfele.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) előírásai szerint az adott Bajnokok Ligája találkozót akkor lehet megrendezni, ha mindkét csapat valamennyi tagja rendelkezik 72 óránál nem régebbi, negatív koronavírus teszttel.
A Telekom Veszprém hivatalos Facebook oldalán közölte, a kedden elvégzett Covid-tesztek a csapat minden tagjánál negatív eredményt hoztak, és a PPD Zagreb értesítése szerint a horvátoknál is mindenki egészséges.

Az egykor szebb napokat megélt PPD Zagreb korábban kétszer (1992-ben és 1993-ban) nyerte meg a legrangosabb európai kupasorozatot, igaz akkor még Bajnokcsapatok Európa Kupájának (BEK) hívták a szériát. Mióta 1993-ban megalakult a Bajnokok Ligája azóta nem ünnepelhetett hasonló sikert, viszont mind a 27 szezonban részt vett a küzdelmekben, amely a kontinensen egyedülálló.
A zágrábiak dominanciája Horvátországban rendkívül tiszteletet parancsoló, hiszen 1992 óta nem akadt csapat, amely letaszította volna a bajnoki trónról, 28 éve folyamatosan mindig ők nyerik hazájuk bajnokságát. A nemzetközi porondon azonban az elmúlt időszakban nem sok babér termett nekik, leszámítva a 2012-es SEHA-Liga győzelmet.

Az előző szezonban jóval maga alatt teljesített a Zágráb, még a csoportból sem jutott tovább, így új edzőt kerestek, aki új csapatot építhet nekik. A korábbi olimpiai- és világbajnok klasszisra, Igor Vorira esett a választás, aki másodedzőként a horvát válogatottnál a nagynevű Lino Cervar mellett tanulhatta a szakmát.
A Hamburggal 2013-ban Bajnokok Ligája győzelmet ünneplő Vori alakulatában jelentős mozgás volt a nyáron. Húsz év után hagyta el a klubot Zlatko Horvat, aki a Metalurgban folytatja pályafutását. Visszavonult Damir Bicanic és Arian Jovic. Az egyesületet összesen tizenegyen hagyták el, játékos, kapusedző és az egyik igazgató is.
Érkezett viszont Nemanja Obradovic a Bresztből, Senjamin Buris a Nantesból, Vlado Matanovic a Gorenje Velenjéből, Todor Jandric a Metaloplasticából, Ziga Mlakar a Wisla Plockból, valamint Mario Vuglac.
Az idény előtt Vori úgy fogalmazott, legfontosabb célkitűzése, hogy a play-offba, vagyis a csoportkört túlélve, az egyenes kieséses szakaszba vezesse a gárdát.

A PPD Zagreb együttese hazai pályán kezdte a BL-szezont, és 31-21-re kikapott a német THW Kieltől.
Természetesen a Veszprém Arénában sem reménykedhet a zágrábi alakulat pontszerzésben, az összecsapás egyértelmű favoritja a Telekom Veszprém.

Jegyek még korlátozott számban kaphatók az alábbi linken:
https://www.jegymester.hu/hun/Event/11000718/Telekom-Veszprem---HC-PPD-Zagreb?fbclid=IwAR2pXS4bmgptDxZxmvm3mKn2b4v310moIskycxOCk51c2gStZZgGuE5PITc