Magyar-spanyol válogatott kézimeccs az arénában

2020-10-26
Hivatalossá vált, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott november 4-én megmérkőzik a spanyol nemzeti csapattal a Veszprém Arénában.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) Euro Cup elnevezésű tornáján négy csapat vesz részt, azok a válogatottak, amelyeknek nem kell selejteznie a következő, szlovák-magyar közös rendezésű kontinens-vetélkedőre. A 2022-es Európa-bajnokságon automatikusan részt vehet a két rendező ország csapata, Szlovákia és Magyarország, valamint az Európa-bajnoki címvédő Spanyolország és a legutóbbi ezüstérmes, Horvátország is. E négy együttes mérkőzik majd meg egymással oda-, visszavágós rendszerben az Eb-kvalifikációs találkozókkal egy időben.

Az Eb-selejtezők november elején veszik kezdetüket, Magyarország pedig november 4-én, 18.15 órától látja vendégül Spanyolországot a Veszprém Arénában. Ugyanezen a napon, 18.30-tól Szlovákia Horvátországgal csap össze.
A második fordulót november 7-én tartják, akkor Gulyás István szövetségi kapitány tanítványai Horvátországba utaznak, míg a szlovákok Spanyolországban vendégeskednek.

Visszatérve a veszprémi találkozóra: egyelőre nem lehet pontosan tudni, hogy a koronavírus-járvány miatt mely játékosokra számíthat Gulyás István. Lékai Máté, a Telekom Veszprém klasszis irányítója például pozitív tesztet produkált az elmúlt héten, így ő várhatóan épp november első napjaiban szabadulhat a házi karanténból, amennyiben negatív lesz a legfrissebb tesztje.
A nemzeti csapat másik meghatározó tagja Bánhidi Bence, aki a MOL-Pick Szeged játékosa, pedig a napokban kezdte újra az edzéseket, a Covid-fertőzés ugyanis teljesen ledöntötte a lábáról. Érthetően még ő sem lesz topformában és az is kérdés, hogy az orvosok egyáltalán engedik-e játszani.

A találkozót azonban minden nehézség dacára szeretnék lebonyolítani. Jegyeket pedig a Veszprém Aréna jegypénztárában, vagy a playhandball.hu oldalon lehet vásárolni, egységes 5000 Forintos áron.