Ismét pályára lép a kis Veszprém

2020-11-19
Mindössze második hazai mérkőzését vívja meg november 21-én, szombaton a Veszprémi KKFT férfi kézilabda-csapata a 2020/21-es évadban.

A Veszprémi KKFT alakulata az NB I-es mezőny újoncaként nagy reményekkel vágott neki az idei évadnak. Azonban hiába kezdte remek idegenbeli győzelemmel az idényt, végül nem tudta folytatni a sort, mert a Telekom Veszprém, majd a MOL-Pick Szeged elleni csatákat követően a koronavírus-járvány közbeszólt és hetekre leállt a munka.
Kiderült, a keret nagy része megfertőződött, mindössze nyolc játékos tesztje lett negatív, így hetekre karanténba került a gárda nagy része. A múlt héten aztán 65 (!) napos szünetet követően ismét tétmeccsen szerepelt a VKKFT csapata. Az öröm azonban nem lehetett teljes, mert a hét eleji, kötelező koronavírus-tesztelésen kiderült, a csapat egyik vezére, Borbély Ádám kapus is elkapta a Covid-vírust. Ráadásul Éles Benedek is kidőlt a sorból, ő az egyik tréningen sérült meg. A tartalékos veszprémiek 30-28-ra kikaptak a Sport36 Komló otthonában.
Tombor Csaba vezetőedző a találkozót követően arról beszélt, mindössze pár napja tudtak hat a hat ellen edzésen játszani, ezért különösen dicséretes a tanítványai helytállása, hogy végig nagy csatára késztették a Baranya megyeieket.
Szombaton végre hazai pályán szerepelhet a VKKFT, igaz szurkolóira nem számíthat, mert minden sportesemény kötelezően zárt kapus.
A veszprémiek 18 órától azt a Ferencvárost fogadják, amely éppen a múlt héten járt az arénában, s akkor a Telekomot a vártnál nagyobb küzdelemre késztette. A magyar rekordbajnok a zöld-fehéreket 29-25-re tudta legyűrni.
A Fradi ebben az évben szeretne felzárkózni a közvetlen élmezőny mögé, s törekvéseit az eredményei is alátámasztják, hiszen mindössze egyszer kapott ki, viszont öt győzelmet tud felmutatni. Legutóbb például a jó erőkből álló Csurgót fektette két vállra 28-26-ra.
Az esélyek nem a hazaiak mellett szólnak, azonban a mindig lelkes és óriási iramot diktáló fiatalok akár a meglepetésre is képesek lehetnek a több rutinos és válogatott kerettagot is felmutató FTC ellen.