Folytatódik a magyar bajnokság

2020-11-07
Közel egy hónap után lép ismét pályára a K&H Liga, NB I-es férfi kézilabda-bajnokságban a Telekom Veszprém: a magyar rekordbajnok a Ferencváros együttesét fogadja november 11-én, 17.45 órakor.

A koronavírus-járvány komolyan megnehezíti az NB I-es férfi kézilabda-bajnokság lebonyolítását. A Telekom Veszprém például legutóbb október 17-én tudott pályára lépni ebben a sorozatban, akkor a HE-DO B.Braun Gyöngyös otthonában 35-25-re nyert.

A magyar rekordbajnok, természetesen, ha a pandémia nem szól közbe, akkor legközelebb november 11-én, 17.45 órakor fogadja a Ferencváros gárdáját. A mérkőzést a televízió is közvetíti.

A zöld-fehér alakulat eddig remekül teljesített a pontvadászatban, hiszen jelenleg harmadik helyen áll a tabellán a két nagyágyú, a Veszprém és a Szeged mögött. Mind a négy találkozóját megnyerte: a Ceglédet 31-19-re, az Orosházát 36-18-ra, a Budakalászt 30-27-re verte meg hazai pályáján, míg idegenben komoly skalpot szerzett a Tatabánya legyőzésével (24-27).

A Ferencváros házi góllövőlistáját a válogatott kerettag Nagy Bence vezeti 21 találattal, ezt három meccsen érte el.

De ejtsünk szót a hazaiakról is: a Telekom Veszprém nyolc bajnoki játszott, gyakorlatilag minden ellenfelét fölényesen győzött le és fektetett két vállra.

Két hete derült ki, hogy Rodrigo Corrales megfertőződött a koronavírussal, aztán Blaz Blagotinsek, Kentin Mahé és Lékai Máté is elkapta a kórt, ráadásul több stábtag tesztje is pozitív lett. Szerencsére azonban senkinek sem lett komoly problémája, mindannyian enyhe tüneteket produkáltak, így várhatóan a kötelező orvosi vizsgálatok után ismét edzésre jelentkezhetnek a kézilabdások.