Egy város, két csapat, igazi derbi

2020-09-10
Sporttörténelmi pillanatok szemtanúi lehettünk szerdán este, amikor is Veszprém – Veszprém férfi kézilabda rangadót rendeztek a Veszprém Arénában.

Veszprémi KKFT-Telekom Veszprém
21-37 (11-16)
Veszprém, 1500 néző. V.: Bóna, Földesi. Veszprémi KKFT: Borbély – Szmetán P. 2, Tóth A., Éles B. 1 (1), Szeitl L. 2, Kristóf M. 4, Hári. Csere: Miklós (kapus), Füleki, Bartha 5, Vajda H. 3, Tóth M. 1, Somogyi 1, Bugyáki, Szakály 1, Seregi 1 (1). Edző: Tombor Csaba.

Telekom Veszprém: Cupara – Lékai 1, Jahija 8 (1), Blagotinsek 6, Borozan 1, Moraes 1, Manaszkov 5. Csere: Székely (kapus), Marguc 8, Mahé 2, Tönnesen 2, Ligetvári, Markussen 3, Bodor, Lukács. Edző: David Davis.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 2/1.

Furcsa helyzet állt elő, hiszen a Telekom Veszprémet vendégként mutatták be saját otthonában. A házigazda, a pályaválasztó ezúttal az NB I újonca, a Veszprémi KKFT volt.
Az ifjú titánok az első félidőben kifejezetten jól tartották a lépést nagy nevű riválisukkal, annak dacára, hogy egyik meghatározó emberüket, a 17 esztendős Fazekas Gergőt sérülés miatt hiányolták.
A Telekom Veszprém az első negyedóra végén 7-4-re vezetett, azonban bátor játékkal a fiatalok felzárkóztak többször is egy gólra (9-10). A hazaiak még az egyenlítésért is támadhattak, ám megremegtek a kezek. A túloldalon viszont a védekezésben Blagotinsekkel és Ligetvárival kihasználták a hibákat és gyors gólokkal 16-11-re elhúztak a félidő végére.
Szünet után Marguc, Blagotinsek és Jahija gólerős játékával fokozatosan növelte előnyét a Telekom (13-21, 15-25). Az utolsó percekhez érve már csak a különbség mértéke volt kérdéses.
A záró öt perc sem telt eseménytelenül, sajnos két súlyos sérülés miatt állt a játék percekig. Előbb váratlanul Somogyi kapott az ágyékához és rogyott össze. A játékost Rogerio Moraes ölben vitte le a pályáról. Ezután pedig Szakály Benedek térde bicsaklott hátra - szintén rémisztő jelenet volt. Őt Kentin Mahé támogatta le a kispadhoz.
Végül a roppant szimpatikusan küzdő Veszprémi KKFT 37-21-re kikapott, de küzdeni tudásból mindenképpen jelesre vizsgázott, ahogy a Telekom Veszprém sportszerűségből és Fair Playből kapott kitűnő osztályzatot.