A dán bajnok ellen

2020-11-23
A dán Aalborg Handboldot fogadja november 25-én, szerdán 18.45 órától a Telekom Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójában.

Elérkeztünk a Bajnokok Ligájában a csoportkörben a visszavágókhoz, vagyis megfordul a sor és a legutóbbi rivális ellen kezdi meg ezt a szakaszt a Telekom Veszprém. A hetedik körben a dán Aalborg handbold otthonában szerepeltek a bakonyiak, tehát szerdán az északiak látogatnak a Veszprém Arénába.

A magyar rekordbajnok kissé nehezen találta a ritmust a dániai találkozón, az Aalborg már 11-6-ra is vezetett. David Davis vezetőedző azonban jókor kért időt, sikerült megakasztani a hazai rohamokat és tanítványai megkezdték a felzárkózást. A játékrész végéhez érve már csak két gól volt a hátrányuk (18-16).
Szünet után azonban Cupara zseniális védéseivel és a védelem hathatós közreműködésével sikerült a fordítás és a Veszprém végül a várt magabiztossággal szerezte meg a győzelemért járó két pontot (27-33).

David Davis, a veszprémi vezetőedző a szerdai mérkőzést megelőzően úgy nyilatkozott, mindenképpen azt várja, hogy a csapat jobban kezdje az ütközetet, mint tette azt Dániában. Szerinte ez elsősorban mentális kérdés. Kihangsúlyozta, hogy nagyobb hangsúlyt kell helyezni a védekezésre.

A Telekom Veszprém eddig hat összecsapást játszott le - mint ismert a Barca elleni rangadót a katalánok kérésére elhalasztották - ötször nyert és egyszer ikszelt. A megszerzett 11 ponttal pedig második a hibátlan Barca mögött. Az Aalborg négyszer nyert, háromszor kikapott és nyolc ponttal a harmadik a nyolcasban.

Örömteli, hogy bár még játékra nem jelentkezhetnek, ám ismét edzésbe állhattak azok a játékosok, akik korábban megfertőződtek a koronavírussal. A hétvégén már felbukkant a Veszprém Aréna konditermében Lékai Máté, Kentin Mahé, valamint Rodrigo Corrales is.