BL klasszikus a Telekom Veszprém–THW Kiel csata

2020-12-01
Nem véletlenül tartják a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában igazi örökrangadónak a Telekom Veszprém és a THW Kiel csatáját. A BL csoportkör kilencedik fordulójában, december 2-án, 18.45 órától fogadja a német rekordbajnokot a magyar pontvadászat listavezetője.

 Telekom Veszprém és a német THW Kiel eddig 21 alkalommal mérte össze erejét: mindkét fél tíz alkalommal ünnepelhetett győzelmet, egyszer pedig döntetlenre végeztek a csapatok. Legutóbbi csatájuk, október végén, ért véget 31-31-es döntetlennel.
Azóta a Telekom elszenvedte az idény első vereségét, hazai pályán, elég nagy meglepetésre, kikapott az Aalborgtól (30-32), míg a THW Barcelonában maradt alul, főleg a második félidőben mutatott gyengébb produkciója miatt (29-25).

A váratlan fiaskó dacára a bakonyiak egyelőre versenyben vannak a csoport első helyezéséért, hiszen jelenleg a második pozíciót foglalják el 11 ponttal, öt sikerrel, egy döntetlennel és egy vereséggel. A THW Kiel pedig a negyedik három győzelemmel, egy iksszel és három zakóval, ami ugye hét pontot jelent.

Ahhoz, hogy a Veszprém esetleg beérje az eddig makulátlan Barcát, mindenképpen kötelező nyernie szerdán a Kiel ellen és gyakorlatilag a későbbiekben sem kaphatna ki, még a katalánoknál sem.

A THW Kiel bizonyára nem lesz csúcsformában szerdán, hiszen hat nap alatt 7600 kilométer lesz már a játékosok lábában, miután Barcelona után Göppingenben szerepeltek bajnokin (28-31), aztán Veszprémbe utaztak.
Veszprémi oldalról viszont leginkább az aggaszthatja a szakmai vezetést, kiket tudnak benevezni a találkozóra. A koronavírus fertőzés miatt egyelőre sem Lékai Máté, sem Jorge Maqueda, sem Rodrigo Corrales még nem kapta vissza a játékengedélyét, bár az orvosi stáb szerdán délelőtt még konzultál arról, hogy engedélyezzék-e az említettek visszatérését. Rajtuk kívül a teljes balszél maródi, Dejan Manaszkov és Manuel Strlek is sérüléssel bajlódik, így őket várhatóan Kentin Mahé helyettesíti majd.

A Telekom Veszprém–THW Kiel derbi december 2-án, szerdán 18.45 órakor kezdődik. A találkozó természetesen zárt körű, de a mérkőzést a Sport1 televízió közvetíti.