A koronavírus közbeszólt

2020-10-20
Rodrigo Corrales koronavírus-tesztje pozitív lett, így elmarad a Telekom Veszprém Sport36 Komló elleni, október 22-re tervezett NB I-es férfi kézilabda bajnokija.

A Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese hivatalos oldalán jelentette be, hogy a kötelező, hétfői Covid-teszt egyike pozitív eredmény hozott az egyik játékosnál. Kiderült, Rodrigo Corrales kapus fertőződött meg, szerencsére azonban tünetmentes, remekül érzi magát.
A járványügyi előírásoknak megfelelően a veszprémi csapat karanténba került, így elmarad az október 22-re tervezett Sport36 Komló elleni bajnoki.

Mint azt megtudtuk, a klub a fertőzés tényét bejelentette a Magyar Kézilabda Szövetségnek (MKSZ), valamint az Európai Kézilabda Szövetségnek (EHF) is. Előbbi engedélyezte a Komló elleni bajnoki halasztását.
Mivel a Barcelona csapata hasonló helyzetbe került, s ezért kérte a Veszprém elleni Bajnokok Ligája ütközet halasztását, így a magyar bajnoknak csak akkor kell halasztást kérvényezni, ha a csapat még mindig karanténban lesz a következő mérkőzés idején, vagyis október 28-án, amikor a THW Kiel fogadná a Telekomot.