Jehova Tanúi Egyház konferenciája 2

A VESZPRÉM ARÉNA AD OTTHONT JEHOVA TANÚI 2019-ES „A SZERETET SOHA NEM MÚLIK EL” JELIGÉJŰ, VILÁGSZERTE MEGTARTOTT KONGRESSZUSÁNAK.

2019. JÚNIUS 28. (PÉNTEK) – JÚNIUS 30. (VASÁRNAP)

Leírás


2019. június 21–23. és június 28–30. között a Veszprém Arénában is megrendezésre kerül 2019 egyik legnagyobb, hat kontinenst és több mint 200 országot felölelő, több mint 400 nyelven megtartott nemzetközi kongresszus-sorozata. 2019 májusától kezdődően Jehova Tanúi egy háromnapos, világméretű kongresszus-sorozatot rendeznek meg, melynek témája: „A szeretet soha nem múlik el”. Várhatóan két egymást követő hétvégén mintegy 7000-en vesznek majd részt a Veszprémben megtartandó két kongresszuson.

„Ezek a rendezvények élő példaként fognak szolgálni arra, hogyan képes a szeretet különböző hátterű embereket egyesíteni.” – mondta Samu Attila, Jehova Tanúi egyik helyi képviselője. „A helyi Tanúknak lehetőségük lesz találkozni hittársaikkal és élvezni egymás társaságát. A régióban lakók pedig itt Veszprémben örömmel látják a helyi kávézókban, éttermekben, szállodákban és a népszerű turisztikai célpontokon feltűnő látogatókat.”

A nyilvános kongresszusok időpontjai és helyszínei megtalálhatók Jehova Tanúi hivatalos honlapján, a jw.org honlapon.

A veszprémi nyilvános kongresszussal kapcsolatos tudnivalók
Időpontok: 2019. június 21–23. és 2019. június 28–30.
Helyszín: Veszprém Aréna Sport- és rendezvénycsarnok
Résztvevők várható létszáma: 7000 fő
Program nyelve: magyar

A kongresszusi program kiemelkedő pontjai. A kongresszusi program feltárja, milyen gyakorlati módokon segítenek a bibliai alapelvek az embereknek. A pénteki program azzal foglalkozik majd, hogyan segíthet a szeretet az embereknek felülkerekedni olyan nehézségeken, mint a nehéz gyermekkor, a súlyos betegségek, vagy a szegénység. Szombaton arról lesz szó, hogyan segítenek a bibliai alapelvek a férjeknek, a feleségeknek és a gyermekeknek abban, hogy szeretettel bánjanak egymással. A vasárnapi program része a „Van még igaz szeretet ebben a gyűlölettel teli világban?” című, Biblián alapuló nyilvános előadás, amely azzal foglalkozik, hogyan győzhető le az előítélet és a gyűlölet. Jehova Tanúi kongresszusai nyilvánosak, és nincs pénzgyűjtés. Nézze meg a jw.org-on a teljes programfüzetet, és egy videót Jehova Tanúi kongresszusairól.

2018-as adatok Jehova Tanúiról
8,579,909: Jehova Tanúi száma világszerte
240: azon országok száma, ahol Jehova Tanúi imádatukat gyakorolják
119,954: Jehova Tanúi gyülekezeteinek száma világszerte
20,329,317: Jehova Tanúi összejövetelein résztvevők csúcslétszáma világszerte
975: Jehova Tanúi hivatalos honlapján, a jw.org-on elérhető nyelvek száma